• Vandaag besteld binnen 2 werkdagen in huis.
  • Vanaf 50 EUR gratis verzending
  • Alle betaalmogelijkheden

Kinderen leren opruimen?

Gepubliceerd op 18 februari 2020 om 14:35

Hoe leer je nu je kinderen opruimen?

Opruimen? Niemand doet het graag en toch moet het gebeuren, zowel voor kinderen als volwassenen. Ikzelf ruim ook niet altijd graag op, denk persoonlijk dat veel mensen dit niet graag doen, er zijn natuurlijk uitzonderingen die het zeker graag doen. 

Kinderen en opruimen?

Als je wilt dat jou kinderen opruimen, kun je al beste het goede voorbeeld geven, kinderen kijken naar hun ouders en kopiëren hun gedrag voor een deel, dus als jij opruimt zal de kans groter zijn dat het kind het ook zal doen of toch meer zal doen. Eerlijk is eerlijk dit gaat dus niet altijd gebeuren, maar de kans is groter dat het kind gaat opruimen. 

Planning is belangrijk!

Als je opruimt met kinderen kan je er samen een activiteit van maken. Ik probeer dit maandelijks zeker te doen met mijn kinderen door de speelkamer te sorteren. Ik zeg dan kindjes vandaag gaan we de speelkamer opruimen, hierbij kijken we samen wat naar de zolder mag gaan, met wat gaan we nog spelen, .... Hierna neem ik dozen (schoendozen) of zakjes waarin we per soort sorteren zoals Lego bij de Lego, auto's bij auto's, etc... Dit is zeker en vasten een leuke namiddagbesteding met de kinderen, de speelkamer opgeruimd met de kinderen en iedereen heeft plezier gehad hiervan. 

 

Tip! Indien het toch moeizaam verloopt probeer dit spel eens van Haba waarbij je al spelend leert opruimen Haba Niet Voeren


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.