• Vandaag besteld binnen 2 werkdagen in huis.
  • Vanaf 50 EUR gratis verzending
  • Alle betaalmogelijkheden

Goedkoop op vakantie

Gepubliceerd op 28 mei 2021 om 11:53

Goedkoop op vakantie

Op vakantie gaan is voor heel wat mensen vrij prijzig. De vakantie hoeft helemaal niet zo prijzig te zijn. Ik ga hier uitleggen hoe je toch op vakantie kan gaan met een beperkt budget voor het binnenland en de buurlanden van België.

Vakantiemogelijkheiden

Je bepaald op voorhand met welk vervoersmiddel je op vakantie wilt gaan. Voor de meeste personen zal ik dit met de auto, trein, bus, fiets zijn. Indien je 1 van deze mogelijkheden gekozen hebt ga je verder kijken naar waar je wilt gaan.

Met de auto goedkoop op vakantie

Als je de auto hebt gekozen om op vakantie te gaan is het verstandig om te kijken wat de brandstofprijzen zijn in de buurlanden. Zijn ze in de buurlanden goedkoper dan in België tank je best in het buurland waar je op vakantie gaat, is dit niet het geval dan tank je best je auto vol in België. Hierbij kan je al heel wat uitsparen. Voor je vertrekt is het best handig dat je eventjes je banden nog nakijkt, kijken of er een reserveband aanwezig is zodat je geen extra kosten moet maken in de buurlanden als je in panne valt wat eventueel had kunnen vermeden worden. Kleine tip neem een EHBO kit mee die wat groter is als de standaard kits mee in de auto. Altijd gemakkelijk als er iets moet gebeuren onderweg.

Met de fiets goedkoop op vakantie

Als je hebt gekozen om op vakantie te gaan met fiets is het zeker aangeraden om te kijken hoe ver je wilt fietsen, naar waar? Neem je een E-bike of een gewone fiets. In het geval van een E-Bike zeker testen en kijken hoe ver je hier mee kan rijden voor dat de batterij leeg is. Heb je kinderen en gaan ze mee met de fiets, zeker niet te ver fietsen want niet elk kind kan even ver fietsen met een fiets. Voor je vertrekt met de fiets, zeker je fiets nakijken. Kijken of het licht werkt, vestjes bij, helm nog in orde,... Neem zeker niet te veel bagage mee met de fiets want dit kan doorwegen na een paar dagen zeker als je terug naar huis gaat fietsen.

Met het openbaar vervoer goedkoop op vakantie

Ga je met de trein en de bus op vakantie is het zeker aangeraden op te kijken naar je verbinding met de bus en de trein. De trein stop niet in elk station, en niet elke camping, vakantiepark, etc.. is bereikbaar met het openbaar vervoer. Dus kijk dit zeker goed na voor je op vakantie vertrekt met het openbaar vervoer.

Met de tent goedkoop op vakantie

Als je vervoer hebt gekozen hoe je op vakantie wilt gaan, dan ga je kijken voor een goede tent indien je deze nog niet hebt; Eerlijk gezegd tenten zijn niet altijd goedkoop dus hou hier zeker rekening bij als je een beperkt budget hebt. Pak een kleine tent voor op de fiets, een grotere tent voor in de auto. Wat moet een goede tent hebben. Zorg zeker dat een tent waterdicht is, neem zeker extra piketten mee voor als je een paar verliest. Indien je een tent hebt aangekocht zet deze thuis zeker een paar keer op zodat je weet hoe je deze met inpakken en uitpakken. Want geloof mij de 1ste keer een tent opzetten of inpakken is een hele karwei.

Dus je gaat met de tent op vakantie, dan gaan we kijken naar waar we willen gaan. In België en de buurlanden zij er veel betalende campings voor personen en gezinnen die met de tent op vakantie gaan. Neem gewoon een kijken online en zie naar waar je wilt gaan, sommige hebben douches, kantines, etc.. Sommige hebben dit niet. Deze prijzen kunnen zeer verschillend zijn. Indien je in het wild wilt gaan kamperen kijk zeker hierover de wetgeving na, niet overal mag je wild kamperen, laat staan een kampvuur maken. Hou dit zeker in de gaten. Er bestaan speciale campingkaarten waarop staat welke campings er zijn in welke regio. Maar met de tent is zeker een van de goedkoopste manieren op toch een leuke vakantie te hebben.

Nog een paar vergeet mij nietjes als je met de tent gaat

-slaapzak

-piketten voor de tent

-tent

-EHBO-kit

-weerbericht kijken

- landkaart

- gsm oplader

-zwembroek

Goedkoop op vakantie in een vakantiehuisje

Als je beslist hebt om goedkoop op vakantie te gaan in een vakantiehuisje is het zeker een goed idee om te kijken naar de last minutes. Ik vind persoonlijk dat Roompot vakanties goedkope vakantiehuisjes heeft naar mijn ervaring. Dus hou zeker deze last minutes in het oog indien mogelijk. Roompot kan je vinden in Duitsland, Nederland, België, Frankrijk,... Hou er wel rekening bij dat niet elk park goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Als je naar een vakantiehuisje gaat, neem zeker niet te veel kleren of voedsel mee. Meestal is er in de buurt wel een supermarkt gelijk de Aldi, colruyt, etc.. Hier kan je dan je boodschappen doen. Hier bespaar je zeker alvast een groot deel mee. Kleren kan je kopen in de zeeman voor op vakantie want meestal heb je geen dure kleren nodig als je op vakantie gaat, want ze worden toch wel wat vuil als je gaat wandelen. Als je met kinderen gaat naar een vakantiehuisje heb je meestal een gratis speeltuin in de buurt soms kan dit ook binnenspeeltuin zijn, zwemmen is ook meestal gratis voor de mensen die op een park verblijven. Hierbij bespaar je al redelijk veel.

Tips om te besparen op vakantie

-neem eigen eten en drinken mee (eten en drinken op een camping, park is nu eenmaal niet zo goedkoop)

-kijk goed de afstanden na indien je met de auto gaat alsook de prijzen van de benzine

-vergelijk heel veel online

-opgepast voor extra kosten (doe zelf de schoonmaak indien mogelijk)

Nog een gouden tip voor de mensen met een heel beperkt budget

Neem zeker een kijkje op iedereenverdientvakantie.be , dit is een website waarop mensen met een beperkt budget korting krijgen via de vlaamse overheid als deze personen op vakantie willen gaan.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.